skip to Main Content

GEOCACHING, activitat outdoor de team building: de l’empresa a l’escola

Una de les activitats outdoor de team building més popular és el Geocaching, activitat consistent en trobar “tresors” amagats en diferents ubicacions del planeta. El Geocaching és un joc el qual, fins ara, estava restringit a empreses o oci. Tal com està dissenyat, el seu públic objectiu és el descrit anteriorment però si li apliquem una mica de tecnologia i el mateix d’imaginació, vam descobrir que el seu potencial va més enllà. Com? Molt senzill, bé, potser no tant. Vam redissenyar en bona mesura la seva arquitectura i ho vam traslladar de la tablet al mòbil i del gps a internet. Un joc per a empreses ha de ser participatiu, interactiu i formatiu.

El més destacable a recalcar és que l’activitat dissenyada va passar a ser només d’orientació a incorporar l’estratègia. El disseny introduït en l’app, basant-nos en el Geocaching, va ser, en primera instància, que el participant no s’orientés mitjançant una fletxa indicadora de la ubicació del tresor amagat sinó a través d’un mapa, urbà o rural, en el qual haurà de trobar una sèrie de pins de diferents colors. Cada color dóna una puntuació i l’ordre per trobar el pin és indistint encara que sempre s’ha de començar per un de color verd, d’aquesta manera s’evita que tots els grups participants vagin un darrere l’altre i hagin de donar inici a l’activitat en intervals de temps. La segona característica és la interacció. Els “tresors” no són objectes amagats sinó elements físics de qualsevol tipus: monuments, arbrat, mobiliari, etc., així s’eviten manipulacions i obliguem als participants a conèixer el “tresor” doncs per verificar que s’ha trobat, el equip haurà de respondre a una pregunta-pista puntuable. L’altre vessant interactiva de l’activitat és que l’app, en el transcurs del recorregut, efectua preguntes d’índole diversa, entre les quals poden existir les d’empresa. L’equip que finalitzi el recorregut en el temps establert i amb major puntuació és el guanyador.

A les empreses s’utilitza per a la formació en competències però i…, en institucions educatives? És obvi; per avaluar el coneixement dels alumnes de l’entorn on es realitza l’activitat i de la importància del treball en grup i altres competències. D’aquesta manera s’uneix el coneixement, la formació, la tecnologia i l’entreteniment.

Això és un exemple de com el món de l’empresa col·labora amb el sector educatiu i no al revés, com és habitual…

Joan Serra Bausili

Director Associat a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!