LINKEDIN i els ambaixadors de marca personal

Una dels serveis que oferim a TALENTIA GESTIÓ és el de màrqueting digital a empreses que vulguin posicionar la seva marca personal en el mercat. Fins aquí res de nou. Les empreses que ofereixen aquests serveis treballen amb diferents xarxes, depenent sempre dels serveis o productes que es comercialitzen: Google+, Pinterest, Instagram, Twitter, Facebook o Whatsapp. Newsletter, bloc corporatiu o eines de curació de continguts com Scoop.it o Paper.li, per citar les més conegudes. Tot dins d’allò més habitual.

El que si em sorprèn és que ningú, o gairebé, aprofita l’enorme potencial de Linkedin. A què és degut? Possiblement al fet que se la veu més com una xarxa professional de networking que com a eina de màrqueting empresarial. Res més allunyat de la realitat. Potser el problema rau en com treure-li profit.

Per extreure-li el màxim de potencial a aquesta xarxa social-professional s’ha de començar per:linkedin  ambaixadors marca personal

  1. Tots els empleats de l’empresa, o el màxim d’ells, han de tenir un perfil personal a
  2. Posseir un perfil personal exquisit. Com més contactes, millor. Seguir els consells d’un professional.
  3. El perfil d’empresa de Linkedin serà complet i elegant.
  4. Posseir un web corporativa amb bloc actualitzat, mínim mensualment.
  5. Animar i promoure a tots els empleats a compartir, en el seu perfil personal, les publicacions del bloc de la mateixa manera que ho fan en altres xarxes socials, de forma que es converteixen en els ambaixadors de la marca.

Aquestes senzilles nocions ajudarien enormement a viralitzar els productes o serveis en una xarxa com Linkedin, en la qual els professionals de tot àmbit observen els nostres perfils.

El dificultós és convèncer, comprometre i animar els empleats a ser els nostres Brand Ambassadors

Manel Macià Martí

Director a TALENTIA GESTIÓ