skip to Main Content

TREBUSapp, l’evolució del geocaching: del team building a promocionar ciutats

Aquest cas que us descric a continuació és tan sols una mostra del que hem hagut d’implementar les empreses per adaptar-nos a una situació desconeguda fins ara per a tothom. Si hi ha quelcom que ens diferència als humans de la resta del món animal, és la capacitat adaptativa a noves situacions sense desaparèixer, i això es trasllada a qualsevol àmbit de la nostra vida.

Quan vam dissenyar l’app TREBUS ja portàvem experiència en les activitats outdoor de team building per a empreses doncs TREBUSapp és una evolució de la nostra anterior eina GEOTIC, basada en el geocaching. Per jugar amb GEOTIC utilitzàvem tablets, les quals vam arraconar al crear TREBUSapp. TREBUSapp és una activitat outdoor d’estratègia i orientació interactiva que es pot portar a terme sense límit de participants en qualsevol poble o ciutat, la qual es pot descarregar en qualsevol dispositiu mòbil.

A TALENTIA GESTIÓ, a banda dels serveis de selecció per competències i avaluació per competències, l’altra servei que oferim a les empreses  és l’activitat outdoor de team building, TREBUSapp, dissenyada per a potenciar les competències dels empleats. El problema, com és obvi, ens va sorgir en temps de pandèmia degut a que les empreses van deixar d’oferir als seus empleats activitats grupals amb moltes persones i tal contratemps ens va esperonar a donar-li un nou enfoc a TREBUSapp, per no tenir un eina tant valuosa sense utilitzar. Vam estar donant voltes en com “reintroduir”  TREBUSapp en el mercat per portar a terme una activitat apta per a molta gent, doncs la participació en grups és un dels tangibles de TREBUSapp, i se’ns va ocórrer, veient la necessitat que tenia tant la ciutat en sí com els seus comerços després de ser l’epicentre el passat any de la pandèmia, que TREBUSapp es podia utilitzar per a la promoció turística i comercial, seguint l’experiència ja adquirida amb la seva utilització per alumnes d’instituts de la comarca. Quan la pandèmia va començar a estar sota cert control, diferents poblacions van  estudiar la possibilitat d’utilitzar TREBUSapp per promocionar el comerç i turisme local amb accions imaginatives, fruit aquestes de l’esforç dels responsables institucionals per donar una solució a l’aturada de consum que es va produir. D’aquesta manera es va crear el canvi d’orientació de TREBUSapp, la qual cosa no significa que no continuï sent una eina per activitats outdoor de team building per a empreses, per suposat.

El que us acabo de exposar en aquest modest cas pràctic de “reinvenció” és que aquesta pandèmia ens ha fet reorientar professionalment, evitant quedar-nos embadalits lamentant la nostra desgràcia. El teletreball o els Laboratoris Hipra, que de fabricar vacunes veterinàries a ser el primer laboratori en tota España a assajar una vacuna contra el covid en humans, són 2 exemples palmaris d’aquesta canvi que s’ha produït.

Evolucionem per créixer, sempre.

Joan Serra Bausili

Director Associat a TALENTIA GESTIÓ

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!