skip to Main Content

L’excel·lència en selecció de personal

L’excel·lència en selecció de personal, és possible … Arran dels esdeveniments succeïts a la meva ciutat natal, Igualada, en què un pres en permís va reincidir en el seu comportament delictiu, em va venir al cap el possible paral·lelisme existent entre les proves psicològiques per ell complimentades i els exàmens psicològics que en selecció de personal efectuem als candidats. Desconec quin tipus de test realitzen els convictes en el seu procés de rehabilitació, ja que el seguiment del seu comportament diari té un component de subjectivitat difícilment valorable, o l’anàlisi forense dels seus actes de delicte …, però unes proves en què el valor subjectiu quedi reduït a la mínima expressió, és sinònim d’encert en detectar segons quines personalitat.

En què em baso per a semblant afirmació? En res més simple que aplicar els mètodes objectius de selecció de personal per competències, que  realitzem, que amb certesa es podrien aplicar als presos en processos de rehabilitació.

L'excel·lència en selecció de personal

  1. Com a punt de partida, el sedàs curricular la portem a terme mitjançant psicomorfologia, sense oblidar evidentment les aptituds professionals per al càrrec. La job description del lloc, per competències, per a nosaltres, és vital en el procés.
  2. Seguidament, si el candidat supera les proves tècniques que l’empresa contractant efectua, ha d’omplir un test de personalitat situacional, el qual avalua 15 dimensions de la personalitat i té com a objectiu principal delimitar els trets més consistents i les tendències del comportament del subjecte en les diferents situacions i contextos de la vida.
  3. La tercera prova que s’efectua, amb un innovador software, és un test grafològic en què avaluem, per exemple, la capacitat d’aprenentatge, la intel·ligència emocional, la comunicació, el lideratge, la gestió de conflictes, el comportament o la motivació i l’autoestima.
  4. L’última prova, la més subjectiva, és una entrevista per incidents crítics (B.E.I.). La B.E.I. consisteix en una entrevista altament estructurada, profunda i detallada de l’acompliment passat del candidat, la qual permet identificar i mesurar el grau de recurrència, consistència i solidesa de les competències del subjecte, evidenciades en el repertori de comportaments que aquest ha desplegat en la seva actuació reeixida com a titular d’un càrrec en particular.

Fugim al màxim de la subjectivitat dels processos de selecció ja que oferim garantia a l’afirmar l’encert d’aquests, oferint seguretat i confiança en no cometre errors basats en apreciacions no demostrables empíricament.

Manel Macià Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!