skip to Main Content

Artesania en selecció de personal

artesania en seleccio de personalJa és habitual, en el món de l’empresa, que quan es requereix d’un perfil professional de cert elevat nivell, es confiï la seva selecció a consultores de renom o de prestigi reconegut. Això fins a cert punt és comprensible, però; realment aquestes són les úniques capaces de dur a terme amb èxit un procés de selecció d’aquestes característiques? Evidentment, no.

Les petites consultores, algunes d’elles molt especialitzades, ofereixen una qualitat que com a mínim no enveja en absolut a les tòtem del sector. Amb aquesta afirmació em refereixo a que l’alta especialització i, en múltiples ocasions, el coneixement de l’entorn laboral de l’empresa, desemboca en un procés de selecció més eficient i eficaç si ho executen aquestes. La seva flexibilitat i rapidesa deixa a les grans fora de joc, per molt sorprenent que sembli.

Com artesania en selecció de personal descriuria jo el seu operar. Això no vol dir ser arcaics o ancorats en el passat. Ben al contrari, vol dir elaboració i exquisida qualitat. La seva estructura organitzativa els permet un procés més sofisticat i precís ja que no depenen de cap tipus de pressió interna estructural. La formació contínua és un dels seus pilars qualitatius, pel qual els seus membres posseeixen una especialització i coneixement gens menyspreables. La minuciositat és una de les seves referències. Tot el descrit anteriorment desemboca en un senyal d’identitat valorativa: qualitat i fiabilitat.

La selecció és el pilar bàsic de la gestió per competències, i porta d’entrada a l’augment de la competitivitat en l’empresa, de manera que quan una organització decideix incorporar un nou component a l’equip, sigui aquest cambrer o gerent, el marge d’error ha de ser proper a zero. Això vol dir que en la majoria de processos les “presses” per tancar el procés poden conduir a errors que els acaba sufragant l’empresa contractant.

Incorporar un nou col·laborador ha de ser una tasca duta a terme amb minuciositat i fiabilitat, o el que és el mateix, amb extrema qualitat, i això només ho proporciona un preuat factor anomenat temps.

Evidentment parlo des de la meva experiència com a Director d’una petita consultora de gestió de Persones (rrhh), especialitzada en gestió per competències, en la qual hem apostat per la innovació en metodologia i en disseny i desenvolupament de software i app.

Però em consta que no som els únics …

Manel Macià Martí

Director en Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!