skip to Main Content

Com atraure i millorar la productivitat del talent

Competència: “característica subjacent en l’individu que està causalment relacionada amb un estàndard d’efectivitat i/o un assoliment superior en una feina o situació”.

Del que es tracte és que el personal de l’empresa s’alineï amb les competències demandades per l’empresa, competències genèriques, i amb les del lloc de treball, competències específiques, amb l’objectiu de millorar i/o potenciar la competitivitat de l’empresa. Ras i curt.

Aquest és el punt de partida per millorar la productivitat del talent.Com atraure i  millorar la productivitat del talent

Com s’aconsegueix? La Gestió de Persones per Competències es basa en els següents preceptes bàsics: selecció, avaluació i formació. Tot girà al voltant de les competències.  Alinear la persona amb el demandat pel lloc de treball. Els coneixements tècnics són necessaris, imprescindibles, siguin aquests d’alt o de més baix calat però és l’aCtitud de la persona el que fa que s’extregui el màxim de rendiment d’aquests. En un entorn tant excessivament competitiu com l’actual, una empresa amb una acurada Gestió de Persones pot fer que un candidat valori més el projecte empresarial que no solament el sou. Una política de Gestió de Persones basada en la potenciació de les competències dels empleats, i amb un  salari emocional racional, pot fer decantar l’opció del candidat cap la nostra empresa o cap una altra. Per conseqüència no tot és qüestió d’un elevat salari. Aquest ha de ser adient en l’esdevenir del mercat. Els convenis són una referència de partida, no el punt i final.

La Gestió de Persones per Competències no és una metodologia exclusiva de grans empreses. Al contrari. És molt més senzill aplicar-la a una Pime de 5 treballadors que a una de 500. És la millor arma que tenim els petits per competir amb les grans.

Com no podem pagar salaris a l’alçada de grans corporacions, no ens queda opció: innovació sí o sí.

Manel Macià Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!