skip to Main Content

Innovació i tecnologia en activitats outdoor.Geocaching 2.0 per empreses

Quan el passat mes de novembre una multinacional de Barcelona del màrqueting  ens va contactar perquè organitzéssim un geocaching per als seus empleats, que vindrien d’arreu d’Europa, ens vam plantejar un repte: implementar una app pròpia per defugir de la tradicional manera de dur a terme aquesta activitat. Com apassionats de la tecnologia i de la innovació, ens  posàrem en contacte amb un enginyer superior informàtic que vam conèixer en un procés de selecció que nosaltres duem a terme. L’afinitat que trobàrem en ell, les ganes de cooperar i la seva extraordinària predisposició i experiència, ens van ajudar a vèncer els problemes que ens va plantejar el projecte des del primer moment, podent disposar de l’app en un temps rècord per poder-la gaudir en l’activitat programada.

El Geocaching 2.0 és una activitat en equip que consisteix en trobar tresors (caches) amagats en un recorregut, ja sigui urbà o rural. La nostra empresa va subministrar als líders de cada equip, prèviament elegits entre els seus components, una tablet amb l’app GeoTic, dissenyada pel nostre desenvolupador, en la que es combina la tecnologia GPS i els codis QR.

El funcionament de la GeoTic és molt senzill;

  1. al començament de l’activitat s’ha de validar la sortida fent una lectura amb la tablet d’un codi QR subministrat per la organització.
  2. En aquest instant es visualitza en la pantalla una fletxa que ens indica la direcció en línia recta que s’ha de seguir per trobar el primer cache. La pantalla indica les coordenades de  latitud i longitud on es troba el cache, les coordenades on es troba el participant i els metres que falten per trobar el cache.
  3. Uns metres abans de trobar el cache  surt un pop-up que ens indica una pista que ajuda a trobar-lo.
  4. Un cop trobat es fa una lectura del codi QR que hi ha a l’interior del cache per iniciar la cerca del següent cache realitzant aquesta operació fins arribar al cache final.

El guanyador és l’equip que ha complert el recorregut en el menor temps possible. Si un equip participant no troba algun cache, hi ha la possibilitat de saltar-s’el; aquesta acció suposa una penalització en temps. En el moment de l’arribada, les dades de cada equip es descarreguen en una web, des d’on es poden visualitzar les classificacions en una pantalla gegant.

Una altra innovació que hem implementat és el fet de competir en un sistema de preguntes i respostes. Durant la recerca dels caches, el joc farà preguntes relatives a la empresa, sobre competències o sobre qualsevol tema que la organització cregui oportú. Aquestes preguntes s’hauran de respondre de forma interactiva. Les respostes encertades acumulen punts, i les respostes errònies en resten. L’aplicació GeoTic permetrà a l’iniciar el circuit a decidir, com volem competir; per temps o per punts, o les dues possibilitat alhora.

Des de Talentia Gestió volem proporcionar a les empreses i també (per què no?) a escoles o associacions de tot tipus, una eina en la què es combina, amb tecnologia, la formació amb l’entreteniment, i que s’ajusta als requeriments que demanda, en el seu conjunt, la nostra societat.

Manel Macià Martí

Director a TALENTIA GESTIÓ

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!