skip to Main Content

Jesús va ser l’escollit. Gràcies, Linkedin. Un cas d’èxit

Una gran corporació pública industrial client, de Barcelona, ​​fa ja unes setmanes, ens va contractar per iniciar un procés de selecció d’un Responsable de Manteniment Electromecànic Torn de Nit per a una de les seves factories.

Valorem ja, des del primer minut, que l’encàrrec no seria en absolut gens fàcil de concloure amb èxit. La nostra política sempre ha estat, i serà, de conduir els processos mitjançant el reclutament actiu i no la selecció passiva però en aquesta ocasió vam valorar la possibilitat de publicar l’oferta en un portal de feina generalista doncs, per a aquests professionals, no hi ha un portal específic , almenys de renom i prestigi, conegut per l’àmplia majoria de la població.

Al principi vam iniciar el reclutament inspeccionant a la nostra base de dades, vam contactar amb els serveis d’ocupació mancomunats, de l’ajuntament, vam publicar l’oferta en un metacercador, i res. El torn de nit no és precisament un atractiu. El salari no era excepcional però si més que correcte. Es tractava d’un contracte indefinit en una empresa pública, amb les conseqüents avantatges personals i professionals que comporta.

Portem a terme una àrdua batuda a Linkedin sense èxit. Sabíem que la partida seria difícil de guanyar… Davant el nostre neguit, ens vam decidir a publicar l’oferta en un portal de feina de sobres conegut. No teníem en absolut la confiança d’arribar a l’èxit mitjançant aquesta acció. Tal com suposàvem, per alguna experiència anterior, els perfils que van arribar poc s’acostaven al demandat en la descripció de llocs publicada. Un clàssic… No volíem ni perdre la batalla ni deixar de satisfer l’encàrrec del nostre client. Davant aquest repte, ens vam decidir a apostar una última carta a…: Linkedin!

En aquesta ocasió, en el nostre Premium Recruiter, introduïm noves paraules clau. La fortuna va aparèixer a les nostres pantalles gràcies a la construcció eficaç del perfil del nostre candidat. Dels contactes realitzats, i amb els quals interactuem, va aparèixer Jesús (és el seu nom de pila real, no és broma). Des del primer moment va acceptar, de molt bon grat, establir una interlocució per aprofundir en el contingut de l’oferta. Quan contactem amb un possible aspirant, si aquest mostra un interès palpable, se li ofereix tota la informació que sol·licita, la majoria de la qual, excepte el nom de l’empresa, sempre figura publicada al nostre portal web. Aquest, i la seva web, se li proporciona a la primera entrevista verbal que mantenim amb el candidat. Jesús va acceptar tots els condicionants oferts i la Direcció, després de la seva avaluació, es va mostrar més que satisfeta amb el seu perfil. Un gran candidat i persona, pel que hem conegut.

Sense Linkedin, estem segurs que no haguéssim pogut concloure aquesta selecció exitosament. Jesús no buscava feina però davant la dimensió i abast del projecte, va decidir desvincular-se de la seva empresa, una gran multinacional nord-americana.

Jesús va ser l’escollit. Gràcies, Linkedin.

Manel Macia Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!