skip to Main Content

Psicomorfologia aplicada a selecció de personal

La Psicomorfologia és una ciència que estudia els individus, les correlacions entre la morfologia (l’estructura de la cara) i la psique (conscient, inconscient i tots els processos de la ment). No ajuda a jutjar, sinó a entendre. Serveix per a tots els éssers humans.

La Psicomorfologia és una ciència que ens descobreix les característiques més significatives del caràcter basant-se en característiques morfològiques. No és una eina d’exclusió, sinó de desenvolupament. Ens ajuda a perfilar vies d’evolució personal. Descobreix les tendències naturals de la persona, com li ha influït el medi i com pot desenvolupar les seves qualitats i treballar per moderar els seus defectes. Tothom té una constitució física i una forma de fons per actuar. Unes actituds i unes predisposicions.

El psiquiatre i psicòleg francès Louis Corman, responsable del servei de psiquiatria de l’hospital Sant-Jacques de Nantes, és el fundador de la Morfopsicologia. Gràcies a les observacions dels seus pacients, adults i nens, al que suma el bagatge heretat sobre el coneixement de l’home, Corman elabora tot un corpus molt sòlid de l’estudi sobre l’home, interrelacionant el físic amb el psíquic. La seva dedicació durant més de 50 anys se centra en el camp de les relacions entre les formes del rostre i els trets de la personalitat.

L’any 1937, any que podria considerar-se com el de la fundació d’aquesta ciència, Louis Corman publica el seu primer llibre, Quinze leçons de morphopsychologie. En ell estableix el que anomena “les lleis de la vida”. Per Corman, l’home ja no encaixa en una tipologia simple i estàtica. Per entendre un individu hem de comprendre el punt de vista dinàmic del caràcter i del cos al llarg de la vida, col·locant sempre en primer terme del punt de vista biològic. La noció cardinal de la morfopsicologia és que aquesta és “dinàmica”.

La Psicomorfologia tracta d’identificar les característiques de la persona i definir les possibilitats d’encaix amb cada feina. També els aspectes que caldria treballar per ser més eficient en cada responsabilitat que es planteja. I també la predisposició en fer-la.

També proposa línies d’actuació per tractar a la persona un cop s’incorpora de manera que se senti més valorada i sigui més eficient.

La Psicomorfologia és doncs una tècnica aplicable a diferents àmbits en la relació amb les persones, tant en la clínica, relacional,  selecció de personal, promocions avaluacions, etc. En quant a la selecció de personal és una eina molt útil i eficient de filtratge de cv, molt adient en processos de selecció massius.

TALENTIA GESTIÓ

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!