skip to Main Content

Avaluem, creixem, competim

Davant la clara constatació que l’activitat econòmica està creixent, el més encertat és creure que la deriva negativa dels salaris ha arribat a la seva fi. Aquesta afirmació no és intranscendent. És una certesa que vaig comprovant diàriament. Hi ha uns perfils especialitzats, i no em refereixo estrictament a enginyeries sinó també a CFGS, en els quals l’augment salarial és més que palpable. Perfils que el 2015 es trobaven per “x” ara ja estan en “x+1”. Davant d’aquesta incontestable realitat, el desitjable seria allunyar-se de les polítiques de retallades salarials i començar a apostar per millorar la competitivitat mitjançant l’increment de la productivitat.

Una de les solucions que proposem els professionals en la Gestió de Persones és l’Avaluació per Competències. Avaluar per Competències significa procedir a la millora professional en el lloc de treball, ras i curt, la qual cosa repercuteix positivament en un augment de la productivitat i la competitivitat empresarial. Oblidem-nos, d’una vegada per totes, de mantenir baixes les retribucions ja que l’escassetat de professionals competents possibilitarà que aquests siguin contractats per empreses amb millors perspectives retributives. Sé que dir-ho és fàcil però la realitat és crua i certa.

Per evitar-ho és millor extreure el millor de cada professional amb una bona política de rrhh. Per aconseguir-ho no és necessari disposar d’un departament de rrhh ni d’invertir grans sumes de diners, tan sols ens cal que un PROFESSIONAL expert (ho poso en majúscula pel fet que l’especialització en aquesta àrea no és habitual) ens assessori i posi a disposició de l’empresa i els seus responsables les eines i metodologies necessàries. Res més. Ni grans infraestructures, ni polítiques. Senzill i fàcil.

El curiós i desconcertant és que la immensa majoria d’empreses no aposti per l’Avaluació per Competències. El nostre país ha de fer un pas endavant pel que fa a polítiques de Gestió de Persones i no confiar-ho tot a la sempiterna política de contenció salarial o inversió en tecnologia. S’ha d’invertir en gestió de persones decididament, d’una vegada per totes, ja que darrere de cada política, de cada acció o de cada inversió, n’hi ha una.

A les empreses, el fonamental són els actius, les persones.

MANEL MACIÀ MARTÍ

Director a TALENTIA GESTIÓ

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!