skip to Main Content

Es necessita talent per reclutar talent?

Avui en dia, i desgraciadament per molt de temps encara, en que  l’oferta de persones en recerca de feina superarà en escreix l’oferta de llocs de treball, les empreses podran escollir entre un munt de candidats, no el adient, si no el més adient per cada lloc de treball, tenim com a lògica  conseqüència un augment de la competitivitat d’aquestes al comptar amb el millor talent del mercat.

Fins aquí aquesta teoria sembla correcte, però; qui s’encarrega de seleccionar el millor talent per les empreses?

Les petites empreses cada cop més sovint estan derivant aquesta tasca a consultores o ETT per dues principals raons:

  1. es volen assegurar de contractar el millor talent a través de professionals, no com fins ara que la majoria o feien elles mateixes, amb el risc, tant econòmic com organitzatiu, que comporta una mala selecció.
  2. per falta de temps de fer elles mateixes el reclutament i selecció doncs la selecció  curricular i la recerca dels millors candidats  és una feina més laboriosa del que molts es pensen.

El que hem de fer doncs, és posar a l’abast de les empreses els millors professionals en aquesta àrea perquè les persones que s’incorporin a les empreses siguin seleccionades per veritables especialistes, fet que malauradament no passa. Em baso al fer aquesta afirmació al comprovar que hi han empreses en que es prioritza el compte de resultats i no la qualitat del servei que s’ofereix. Per exemple: empreses que utilitzen “consultors” sense cap titulació o quan es fa la visita al client la dur a terme el sènior i després el servei l’acaba realitzant un junior amb poca experiència.Es necessita talent per reclutar talent?

Com en tantes altres professions, no tothom està “capacitat” per discernir quina és la persona més adient per un lloc de treball. Considero que es necessita una capacitat especial per a dur a terme aquesta tasca, fet que es pot desenvolupar, o que a l’estudiar una carrera, psicologia, sociologia, relacions laborals…, es poden adquirir les bases per donar suport a aquesta “capacitat”, però aquesta és innata, no s’adquireix.

Es parla molt de retenir, seduir, fidelitzar, seleccionar talent però a l’altra banda del taulell també hi té d’haver-hi algú amb talent, cosa que els hi puc ben assegurar, no passa. Reclutadors que siguin persones honestes i amables, que tractin als candidats amb empatia, competència bàsica, i com persones, no com un recurs que s’ha de posar a disposició d’una empresa. Hem de saber els reclutadors que les persones que entrevistem passen per una situació delicada, molts cops extrema, i no podem jugar amb les seves emocions.

Els gerents de les empreses han de tenir el suport dels millors per aconseguir unes organitzacions realment eficients i competitives. No confiem en el suposat prestigi d’empreses o persones per desxifrar on es troba el talent. Investiguem amb qui confiem aquest servei per assegurar-nos de triar la millor empresa que ens l’oferirà. Moltes vegades l’opció més cara no és la millor, al contrari. Hi han veritables bons professionals,  i aquests no estan a les grans consultores, que es mouen més per l’ètica professional de donar un servei acurat, que no pels guanys que podrà obtenir la consultora o les retribucions que ells podran percebre. Moltes vegades son freelances. Es tracta de donar satisfacció al client, d’oferir un servei a l’empresa que ens contracta, que suposi una millora en la seva competitivitat amb la futura repercussió que això pot tenir en el seu creixement econòmic.

Manel Macià Martí

Director a TALENTIA GESTIÓ 

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!