skip to Main Content

Marca personal a Igualada

Igualada, capital de la comarca de l’Anoia, és una ciutat  amb certes singularitats. L’Anoia i el Baix Penedès són les comarques amb més atur de Catalunya.  El Barcelonès és la comarca amb més empreses TIC de Catalunya i l’Anoia la segueix en la segona posició, quin contrasentit, no us sembla?

Se suposa que amb tantes empreses TIC, MPM, Trilogi, Interiorvista, Engisoft, Intesis, Intarex, Ubiquat, potser me’n deixo alguna, el que està clar és que hi deu haver un gran interès per part dels igualadins i anoiencs pel què fa a la tecnologia però hi ha un fet molt  sorprenent: la presència a les xarxes socials és molt baixa i el nivell d’influencers anoiencs també.

Fer molts retuits no és garantia d’augmentar el nivell d’influència a les xarxes. Si no ets una persona coneguda les teves opinions no tindran gaire ressò però  si vols guanyar followers, parlant de twitter, la millor opció  és penjar contingut interessant pel gran públic: articles opinió, vídeos, infografies, etc., i combinar-ho, si és vol, amb opinió pròpia. El que es tracta sempre és guanyar seguidors de qualitat i que interactuin amb nosaltres. Si vols ser un influencer has de treballar en altres xarxes: Instagram, Youtube (molt important el video), Linkedin, Facebook i en menor mesura Google+.

marca personal a igualada

Hi han eines molt interessants per potenciar la marca personal a part de les xarxes: About.me, targeta de presentació en línia gratuïta que t’ajuda a millorar la presència online i gestionar la marca personal. Paper.li o Scoop.it els curadors de continguts més coneguts, o sigui, plataformes per mostrar i compartir continguts, ja siguin propis o d’altres llocs web.

La combinació del treball en les diferents xarxes fa que el nivell d’influència, coneixement d’una persona  creixi i és en aquest apartat on els igualadins i anoiencs hauríem de treballar per millorar la nostra presència digital. És certament molt inquietant l‘absència de la gent que són lobbies/influents a la comarca i que no són destacables, sense oblidar que som la segona comarca amb més empreses TIC, què curiós, oi?

Linkedin, és una eina molt important per trobar feina i per establir contactes per futures relacions professionals o comercials i en general la gent està  absent o té un perfil molt bàsic, amb  un nivell de contactes baix. És una carta  de presentació a una possible feina o contacte!

Tenim empreses a Igualada que dissenyen unes webs d’altíssima qualitat, Instint, Creagia, Aladetres, en canvi les webs més corrents, la gran majoria són d’ una qualitat millorable. A tenir en compte; la web és  el portal que ens obre  la nostra activitat/servei al món exterior i aquest és el primer pas a tenir en compte.

Necessitem treballar la marca personal de les empreses, professionals i emprenedors. El futur és en part a les xarxes, a internet. No podem obviar-ho. S’ha d’obrir Igualada a l’exterior. Ens han de deixar de veure com una comarca d’interior tancada. Si som d’interior podríem  estar conectats amb tohom. Hem d’articular una política conjunta des de les institucions, entitats i mitjans de comunicació amb combinació amb l’empresa privada per aconseguir que les nostres empreses, professionals i emprenedors gaudeixin d’una potent presència a les xarxes treballant plegats sota un acrònim comú, per exemple, #BrandingIgualada o #IgualadaMarcaPersonal.

És molt important que se’ns vegi com una ciutat i comarca amb potencial i per això hem de començar a potenciar la marca personal dels igualadins i anoiencs.

Manel Macià Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!