skip to Main Content

A favor de l’avaluació per competències

L’avaluació per competències s’hauria d’eliminar dels processos de gestió de persones de les empreses? Estic en total desacord.

El problema de les avaluacions de l’acompliment és el següent: una avaluació de l’acompliment no pot ser anual o semestral. Ha de ser més contínua. No s’ha de realitzar per un formalisme imposat per la direcció, sinó que s’ha de dur a terme amb el total convenciment que s’utilitzarà per potenciar les competències de l’empleat avaluat.

Perquè la seva efectivitat sigui màxima s’ha d’utilitzar un software que permeti una ràpida i concisa avaluació. He vist programes feixucs d’utilitzar, amb múltiples gràfiques i funcions, la majoria d’elles que no aporten cap valor al procés d’avaluació, amb l’única intenció de convèncer al client que el producte ofert és d’una alta tecnologia. Siguem pràctics: un software d’aquestes característiques ha d’oferir la informació justa i eficient. Res de floritures ja que l’únic que s’aconsegueix és fer perdre el temps a l’avaluador el qual requereix d’una eina de fàcil i ràpid ús. L’avaluació ha d’oferir les dades i la informació imprescindible per poder realitzar un feedback efectiu al personal avaluat.

A favor de l'avaluació per competències

El temps i la facilitat d’ús és el que hem d’oferir als professionals, no “virgueries” que amb prou feines aporten valor. Realment importa tenir l’opció de “pintar” la interfície del software? Són necessaris tres tipus de gràfics per visualitzar els resultats de l’avaluació? I no parlem de la tarifació de lloguer …

L’avaluació de l’acompliment, i no diguem la 360º, tenen una efectivitat molt sobrada. L’única qúestió és que s’han de realitzar per persones compromeses amb el mètode, i amb les eines, estem en el s.XXI, acords amb les demandes actuals de les empreses: rapidesa i efectivitat.

En el fons és un absurd desitjar potenciar les competències dels empleats per, així mateix, augmentar la competitivitat de l’empresa, amb processos i eines anquilosades i no acords als nostres dies.

Manel Macià Martí

Director de TALENTIA GESTIÓ

Des d’Igualada, Barcelona, Talentia Gestió, conscients de tot el descrit anteriorment, hem dissenyat i desenvolupat el nostre propi software, AvaluTic. Després de diverses demos amb empreses, les quals ens han proposat una sèrie de millores, que hem incorporat, estem convençuts que AvaluTic és el que qualsevol empresa necessitaria per avaluar per competències, sigui avaluació de l’acompliment o 360º.

Vídeo AVALUTIC

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!