skip to Main Content

Avaluació d’objectius en el teletreball?

Que el teletreball ha irromput en moltes empreses per quedar-se, estic més que convençut. Que moltes persones, més que teletreballar han treballat des de casa, és un altre fet constatat. Que a altres persones obligades a teletreballar els ha suposat un problema organitzatiu, per molt que es vulguin veure els avantatges del teletreball, és una altra realitat que s’ha de tenir en compte. I tot l’anterior descrit sempre suposant que no tinguem inconvenients amb la tecnologia a la llar.

Anem al que moltes empreses realment les pot tenir preocupades. Com assegurar-se que els nostres “teletreballadors” estan realment treballant? Oblidem-nos de controlar si realment estan en el seu “lloc de treball”, això és possible amb el programari de control de presència, i cenyim-nos en els objectius de cada empleat.

Avaluació d'objectius en el teletreball?

Si es fixen objectius diaris o setmanals, utilitzant per exemple Trello, s’haurien d’avaluar fins a quin grau o proporció s’han complert els mateixos, un cop finalitzades les tasques introduïdes a la plataforma, i per dur a terme aquesta funció no hi ha millor opció que utilitzar un software d’avaluació d’objectius. En el software quedarà detallat i graficat el seu nivell de compliment, per posteriorment oferir el feedback necessari a l’ésser avaluats tots els paràmetres necessaris aconseguint arribar al compliment amb el que requereix el responsable, desprenent-se, doncs, de l’obligació de la presència horària.

De moment no he trobat cap software que compleixi aquesta funció, pel que ens hem decidit a portar a terme les modificacions necessàries en el nostre software d’avaluació per competències Avalutic perquè s’adapti a aquesta nova realitat del teletreball i sigui efectiu en l’avaluació per objectius.

Avaluar per objectius és una funció que s’ha d’estendre fins i tot fora de l’àmbit del teletreball i complementat amb l’avaluació per competències, s’aconseguirà augmentar la competitivitat dels departaments, la qual cosa és una certesa que podem asseverar.

Els especialistes en gestió de persones si anteriorment ho vèiem factible, ara ho veiem imprescindible.

Manel Macià Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!