skip to Main Content

Falten professionals, sobren aturats

La passada setmana un client em va trucar per encarregar-nos una selecció. Necessiten un Enginyer Mecànic junior. Cap problema … Tres mesos abans, el mateix client, ens va demanar que seleccionéssim un torner. Li vaig contestar, que si volia un perfil com el demandat s’hauria de “rascar” la butxaca de veritat doncs no hi ha disponibilitat d’aquest tipus de perfils en atur, amb el consegüent risc que comporta l’inflacionar la política salarial de l’empresa. Un altre client ens ha encarregat que seleccionem un electromecànic d’automòbils. Encara estem en això, i precisament el salari no és baix, al contrari, però per convèncer els indecisos el sou hauria de ser molt més alt. Impossible …faltes professionals, sobren aturats

S’està parlant de promocionar la FP però continuem obcecats en el mateix error. Obligar decidir als nois a estudiar un CFGM o CFGS un cop han finalitzat l’ESO o el Batxillerat, no abans, com a Alemanya on dirigeixen a aquests cap a la FP o la Universitat a primerenca edat, segons les seves aptituds, és el camí correcte .

S’inverteixen quantitats ingents en carreres que no serveixen per a res avui en dia, on els alumnes estan abocats a l’atur un cop finalitzats els estudis. Es mantenen estructures físiques i de personal en carreres que no tenen sortida laboral. Al menys que imposin numerus clausus! Mentre, les nostres empreses, parlo de Catalunya i concretament de la meva ciutat i comarca, Igualada (Anoia), estan desesperades intentat contractar personal professional sense haver d’augmentar de manera escandalosa el passiu econòmic del compte de resultats en l’apartat salaris.

Si parlem de certes enginyeries, la manca és tan greu, que pot, en un futur no molt llunyà, impedir el creixement econòmic del país.

falten professionals, sobren aturatsUn altre aspecte a destacar, i del qual en aquest país observo que no li fem cap cas, és el de la manca de formació als nostres alumnes, des de ben petits, en competències (actituds). El compromís, l’orientació al client, orientació a la qualitat del treball, la intraemprenedoria, l’assertivitat, etc., són actituds bàsiques que els nostres joves haurien de desenvolupar i dominar per triomfar professionalment.

Potenciar competències, enginyeries i FP a les nostres escoles no és que sigui necessari, és imprescindible per al futur de la nostra economia.

Manel Macià Martí

Director a Talentia Gestió

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!