skip to Main Content

Utilitza presentacions efectives per vendre

Què vol dir utilitza presentacions efectives per vendre? Ja fa temps que m’he adonat que la majoria, per no dir la totalitat, de les persones que fan conferències o cursos utilitzen com a eina d’acompanyament una presentació amb el clàssic “power point”, del totpoderós  Microsoft. La majoria dels presentadors  tenen per costum posar molta lletra i poca imatge i el que fan és llegir el que veuen a la pantalla i tot seguit passar a la següent diapositiva, i així una darrera l’altra, fins que al final de la xerrada es conclou amb les següents paraules: “si em doneu el vostre correu electrònic us passaré aquesta presentació”. Doncs si a l’endemà rebo per correu electrònic aquesta informació; quin sentit té l’assistència a l’esdeveniment?

Utilitza presentacions efectives per vendreAquestes xerrades acaben avorrint al personal i aquest desconnecta abans dels 15-20 minuts. Hi ha eines al mercat que ajuden, i molt, a que les presentacions en públic siguin molt més efectives. Evidentment l’habilitat del comunicador d’expressar les idees de forma clara, coherent i amena farà més brillant qualsevol xerrada, però si hi afegim una presentació de qualitat, transmetrem els conceptes de forma molt més clara i nítida.

Tot seguit exposaré uns factors claus per augmentar la qualitat de la xerrada:

  • Interactivitat: serveix per donar interacció a un element de la diapositiva, és a dir, afegir-hi contingut.
  • Efectes d’animació: sense abusar-ne, fa que el contingut sigui més distret i memorable.
  • Estructuració efectiva: ens ha de permetre llibertat d’acció. Es a dir, ens hem de poder moure fàcilment per qualsevol part de la presentació. Hem de sortir de la clàssica versió seqüencial de les diapositives, una rere l’altra.
  • Establir una pausa: és recomanable que a la meitat, aproximadament, de la exposició, fer una pausa posant un vídeo (màxim 5-7 minuts). El públic es relaxarà i tot seguit tornarà a estar disposat a escoltar.

Hem d’aconseguir que els primers 20-30 segons siguin DIFERENTS i ESPECTACULARS per aconseguir captar l’interès. També és interessant la idea de tenir les presentacions al núvol, així aconseguirem tenir-les sempre actualitzades amb la última versió i ens permetrà accedir-hi des de qualsevol ordinador. Com a exemple de plataformes que compleixen amb aquestes característiques hi han el Prezi i el Genially.

Us adjunto un parell d’exemples que compleixen aquests preceptes.

http://www.genial.ly/View/Index/5743f7b91c71d3217cae7791

https://www.genial.ly/View/Index/57fcc0c394fe1f6ad0b1d10e

Joan Serra Bausili

Director Associat i Responsable de Màrqueting a TALENTIA GESTIÓ

 

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!