skip to Main Content

Per què no indiques totes les teves dades al cv?

Abans de res vull remarcar que parlo des de l’experiència i les preferències que tenim a Talentia Gestió.

Dit l’anterior començaré per llançar una crítica, constructiva, cap a els/les nostres companys/es orientadors/es laborals. Per què? Han arribat a les nostres oficines diverses persones orientades o entrevistades per aquests serveis i quan ens mostren el seu cv ens hem quedat més d’una vegada perplexos, principalment, per un motiu: cv d’una sola pàgina.

Un cv d’una sola pàgina es pot entendre en un perfil molt júnior, amb poca experiència o en persones amb un perfil d’operari però en una persona amb un perfil tècnic amb, per exemple, 5 o més anys d’experiència en una mateixa empresa, en diversos llocs i amb més experiències anteriors, dubto molt que càpiguen en una sola pàgina.

Per tant:

  • Com incrustar tanta experiència, metodologies, software, tràmits documentals, etc., en una sola pàgina?
  • Com afegir un petit extracte definint-se professionalment per competències en tan poc espai?
  • Descartem descriure les experiències en voluntariat o alguna afició (no posar “lectura” si us plau) que a certes empreses relacionades amb l’organització d’esdeveniments, per exemple, puguin interessar?
  • Eliminem les formacions tècniques específiques no reglades?

Això que acabo de descriure són els elements que trobem a faltar en molts cv però el que ja és habitual que falta a la majoria de cv és la data de naixement i en alguns, i no és gens menyspreable, la residència i la foto. Anem per parts:

  • La data de naixement. Sé perfectament el corrent actual que hi ha de no afegir la data al cv però això, per a nosaltres, és una absurditat. Si per al lloc al qual es postula un candidat l’empresa requereix un perfil amb una franja d’edat concreta, pel motiu que sigui, no posar la data ens obliga als reclutadors a preguntar-la. Preferim estalviar-nos aquest tràngol i no haver de mentir amb excuses variades.
  • La residència. En processos en els quals es demana proximitat al centre de treball cal conèixer-lo doncs d’aquesta manera ja es descarten perfils que no compleixin aquest condicionant. La raó és simple: en empreses on les quals el transport públic no arriba de manera eficaç es requeriran candidats/es que no es cansin de dur a terme el desplaçament diari. Per molt ben remunerat que estigui el lloc no es vol arriscar a que la fatiga del desplaçament indueixi a un canvi d’empresa.
  • La foto. Sempre és interessant tenir una primera impressió gràfica de la persona postulant i més en el nostre cas que la primera anàlisi la realitzem amb Psicomorfología facial. La foto, per descomptat, ha de ser actual, nítida i professional. Si a Linkedin adjuntem sempre la fotografia perquè en un cv no?

El nostre desig no és altre que facilitar al màxim els processos i no crear falses expectatives ni neguit en les persones que tant respecte ens mereixen.

Manel Macià Martí

Director a TALENTIA GESTIÓ

Back To Top
×Close search
Search
Obrir xat
1
Necessites ajuda?
Deixa'ns un missatge i contactarem amb tu rapidament!